Conferinţa de presa a dlui primar Nicolae Barbu din 30 octombrie 2013

Conferinţa de presa a dlui primar Nicolae Barbu din 30 octombrie 2013

Miercuri, 30 octombrie 2013, primarul Nicolae Barbu le-a prezentat jurnaliştilor locali în cadrul unei conferinţe de presă mai multe aspecte privind activitatea municipalităţii din ultima perioadă, dar şi din perioada următoare.
Primul subiect adus în discuţie a fost cel privind participarea la Bucureşti, în perioada 27-29 octombrie, la cele două evenimente legate de Strategia UE pentru Regiunea Dunării: A 7-a Conferinţă a Comitetului Executiv al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene şi Al 2-lea Forum Anual privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Edilul le-a considerat ca având o importanţă capitală în dezvoltarea României în următorul exerciţiu financiar 2014-2020, dar şi în stabilirea şi întărirea relaţiilor de colaborare cu reprezentanţii celorlalte state şi oraşe dunărene. Un exemplu în acest sens este Regensburg, primarul acestuia oferindu-se să acorde municipalităţii noastre sprijin logistic şi instruire privind gestionarea Portului. S-au pus, de asemenea, bazele unei strânse colaborări cu Capitala Bucureşti, primarul general Sorin Oprescu exprimându-şi disponibilitatea de se alătura ca partener Euroregiunii Ruse-Giurgiu în toate proiectele dunărene, inclusiv în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2019. Primarul Nicolae Barbu i-a informat pe jurnalişti şi cu privire la numirea sa ca prim vicepreşedinte al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene la nivelul oraşelor, şi a prefectului din Ruse, Ventsislav Kalcev, la nivelul regiunilor.
Şi subiectul încălzirii în acest sezon rece a fost abordat în conferinţa de presă. Primarul a anunţat că în şedinţa ordinară din 31 octombrie va supune Consiliului Local spre aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea ajutorului de încălzire persoanelor vulnerabile care folosesc energie în sistem centralizat. Acest ajutor vine în completarea celui acordat de stat şi are ca principal scop menţinerea în funcţiune a sistemului centralizat de încălzire, pentru modernizarea şi eficientizarea căruia municipalitatea a făcut o serie de investiţii, dar şi rezolvarea problemei acelor locatari care nu primesc căldură din cauza rău-platnicilor de pe scară.
Referitor la ajutorul acordat de Consiliul Local pentru subvenţionarea gigacaloriei, edilul Nicolae Barbu a precizat că anul acesta procentul subvenţiei va fi de 25%, faţă de 20%, cât era anul trecut, pentru a mai atenua şocul majorării preţului gigacaloriei. Astfel, preţul gigacaloriei suportat de populaţie va fi de 299 lei.

Ultima modificare: 31.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cele două întâlniri pe tema Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, oportunităţi de a pune bazele unor proiecte comune viitoare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.